Glutamin 350 gr

31.00  (233.57 kn)

Kraljevska amiokiselina važna za cijeli organizam.

 

Kategorije: ,

Opis

Kraljevska aminokiselina

L-Glutamin je izuzetno važna aminokiselina za sportaše i sve one koji su pod pojačanim stresom uslijed intenzivnih treninga, natjecanja, dijete, ili zbog bolesti kada tijelo ne može proizvesti dovoljne količine glutamina.

L-glutamin je i najzastupljenija slobodna aminokiselina sa preko 60% u mišićima, a koja ima ključnu ulogu u uklanjanju toksina, a koja poboljšava imunitet, stimulira sintezu proteina i resintezu mišićnog glikogena, spriječava katabolizam mišića uslijed djelovanja kortizola te slično kao i creatin povećava volumen mišićnih stanica potičući anabolizam.

Glutamin može podići nivo hormona rasta (i do 400%) koji je prvenstveno odgovoran za gubljenje masnih naslaga te za sintezu proteina.

Potreba za glutaminom direktno je povezana s nivoom stresa pod kojim se tijelo nalazi. Npr. kod ekstremnih slučajeva – kod kirurški operiranih pacijenata 30g običnog glutamina dnevno dramatično ubrzava oporavak, a sportaši na režimima dijete za gubljenje masnog tkiva koriste i do 40g običnog glutamina dnevno osiguravajući time minimalan gubitak mišića.

Vrlo je važno i Vrijeme korištenja glutamina, tako je najvažnije glutamin koristiti prije i poslije treninga odnosno u vrijeme povećanog stresa (jer i trening je vrsta stresa) te prije spavanja kada je glutamin potrebno uzeti da bi se povisio hormon rasta ali i da bi se spriječio katabolizam mišića tijekom šest do osam sati sna.

Formula korištenja običnog glutamina u cilju smanjenja stresa:
Minimalni stres – 10-15 grama po danu – 5g 2-3 puta na dan, posebno prije i poslije treninga, te prije spavanja

Srednji stres – 20-30 grama po danu – 5g 4-6 puta na dan, posebno ujutro, prije i poslije treninga, te prije spavanja

Ekstremni stres – 35-40 grama po danu – 5 g svaka 3 sata, počevši odmah od jutra, te 10 g prije spavanja

Primjena glutamina po preporuci Dr. Erica Serrana:
– veća doza L-glutamina 0,35g/kg (npr. Za sportaša od 100kg treba 35g glutamina)
– dozu je potrebno podijeliti na nekoliko dijelova (jedan dio ujutro, jedan dio prije treninga, jedan dio poslije treninga, te jedan dio prije spavanja kako bi se očuvali mišići tijekom sna)

Bodybuilderi, powerlifteri, dizači utega:
Glutamin je odličan za korištenje uz obroke ujutro, prije i poslije treninga, te prije spavanja kako bi se očuvali mišići tijekom sna. Odličan je za podizanje hormona rasta, a s njim ćete postati jači i mišićaviji.

Trkači, atletičari, biciklisti, rukometaši, košarkaši, nogometaši, borilački sportovi:
Koriste glutamin prije i poslije treninga kako bi osigurali brži oporavak i bolje rezultate. Odličan je za zaštitu organizma od povećanog stresa i toksina te odličan za bržu obnovu tetiva i/ili ligamenata.

Proizvod ne sadrži gluten.

Proizvod ne sadrži laktozu.

Dodatne informacije

Brand

Inkospor X-treme

Recenzije

Još nema recenzija.


Budite prvi koji će recenzirati “Glutamin 350 gr”