Nanox Androx Q12

329.00 kn (43.67 €)

Novi testo-buster

Kategorija:
Vidi košaricu

Opis

Androx Q-12 je posebno razvijen za predane sportaše koji traže prikrivenu konkurentnu prednost koja je striktno stvorena za vrhunske sportaše. Androx Q-12 sadrži 12 veoma moćnih sastojaka, specijalno je razvijen da podrži maksimalni razvoj vašeg tijela, snažno podignutu potenciju, snagu i maksimalan rast u mišićnoj masi. Androx Q-12 je napravljen za vas koji vjerujete da nikada ne možete imati previše snage. Prema tome, spremite se za sljedeću evoluciju u vašoj sportskoj dominaciji.

Kako djeluje:

Za postizanje svog cilja, ovaj proizvod koristi jedinstvenu mješavinu 12 dobro izbalansiranih sastojaka odabranih za postizanje maksimalnih rezultata. Mogu se razlikovati četiri osnovne aktivnosti i dijela u ovom proizvodu:

  1. Testosteron

Androx Q-12 sadrži četiri supstance koje direktno utječu i povećavaju vašu proizvodnju testosterona, svaka s drugačijim, ali komplementarnim mehanizmom djelovanja.

Androx Q-12 sadrži punu dozu Testofen-a®. Testofen je standardizirani ekstrakt jedinstvene i dobro definirane mješavine saponina piskavice. Piskavica sadrži protodioscin, pseudo-protodioscin, gracilin, protogracilin, diosgenin, dioscin i mnoge druge saponine i sapogenine. Mnogi od ovih drugih saponina nisu još uvijek identificirani. Tipična Fenuside® mješavina u Testofen-u® garantira dobro uhodanu i dokumentiranu aktivnost.

TestofenTM je pokazao slijedeće u duploj anonimnoj, nasumičnoj, placebo kontroliranoj ljudskoj kliničkoj studiji od 60 ispitanika:

  • potiče nivoe zdravog testosterona u aktivnoj grupi ispitanika za 98%
  • potiče zdravu mišićnu masu
  • potiče regulaciju nivoa azota u krvi u formi uree, u aktivnoj grupi sudionika, koji naznačuje regulaciju u katabolizmu proteina

Androx Q-12 sadrži žive laktobacile.

Mnogi saponini, posebno diosgenin, ne mogu se apsorbirati direktno putem vašeg tijela već im je potrebna metabolizacija putem bakterija koje žive u našim crijevima (probiotici, laktobacili). Androx Q-12 sadrži 5 milijardi živih Lactobacillus casei bakterija koje drastično povećavaju biodostupnost saponina prisutnih u Testofenu i na taj način osigurava maksimalne rezultate.

Ekstrakt zobi

Japanska studija je pokazala da ekstrakt zobi ima sposobnost povećati proizvodnju luteinizirajućeg hormona (LH) koji u čovjeku stimulira proizvodnju testosterona. Ovaj mehanizam je komplementaran s aktivnošću Testofena i na taj način povećava prijelaz diosgenina u testosteron.

Ekstrakt lista špinata

Listovi špinata su izvor ß-ekdison-a, ekdisteroida koji ima proteinski anabolički efekt u ljudskom organizmu. U novijoj studiji koja se sastojala od 78 sportaša, oni, koji su uzimali kombinaciju ekdisterona i proteina, su testirani u odnosu na placebo grupu. Nakon 10 dana, zamjenska grupa je iskusila 6-7% povećanje čiste mase i 9-10% smanjenja tjelesne masnoće. Druge studije su pokazale sposobnost ekdisterona da poveća izvođenje i smanji umor.

Ekdisteron također ima sposobnost povećati proizvodnju testosterona i zbog toga je treći mehanizam koji je prisutan u Androx Q-12 kako bi poboljšao proizvodnju testosterona. Na taj način, ekdisteron ima sposobnost popraviti sveukupnu seksualnu funkciju. U jednoj kliničkoj studiji, ekdisteron je uziman tokom 10 dana, nakon toga, seksualna funkcija je poboljšana u grupi koja je uzimala ekdisteron.

  1. Sastojci koji stabiliziraju testosteron

ZMA – kompleks

Cink i magnezij su veoma korisni za prirodne nivoe testosterona. Intenzivno podizanje i vježbanje smanjuju nivoe cinka i magnezija što može dovesti do smanjenja nivoa testosterona. Tako da, ZMA ne povećava nivoe testosterona već su neophodni za održavanje i prirodnu proizvodnju istog.

Vitamini B6 i B12

Za muškarce, vitamin B6 je neophodan za održavanje normalnog nivoa testosterona jer regulira balans proizvodnje androgena. To je također važan vitamin jer je neophodan u metabolizmu proteina kao i u metabolizmu crvenih krvnih zrnaca. Vitamin B6 je također neophodan za aktivnost cinka u našem tijelu. Prije nekoliko godina studija provedena na nogometašima je potvrdila da je kombinacija cinka i vitamina B6 sposobna povećati nivoe testosterona. Novija studija iz Njemačke je potvrdila da Vitamin B12 ima direktne androgenske odlike.

  1. Anti DHT agenti

Patuljasta palma (ekstrakt)

Testosteron se prirodno pretvara u dihidrotestosteron (DHT). DHT je snažan androgeni hormon u usporedbi s testosteronom koji je anaboličan. Testosteron je odgovoran za razvoj muških seksulanih organa, proizvodnju sperme, povećanje mišićne mase i mineralizaciju kostiju. Ovo su anabolički efekti.

DHT je, međutim, odgovoran za povećanje rasta dlaka na našem tijelu, akne tokom puberteta, ćelavost tokom kasnijih godina i hiperplaziju prostate. Ovo su neželjeni androgeni efekti.

Ekstrakt patuljaste palme blokira enzime 5-alfa-reduktaze koja je odgovorna za ove tranzicije i na taj način štiti prag testosterona.

Kopriva

Korijen koprive može pomoći prirodnom povećanju testosterona tako što će zadržati molekule testosterona slobodnim od nosioca proteina poznatog kao globulin koji veže spolne hormone (SHBG). Dok SHBG pomaže testosteronu da ostane u krvi duže, također ga sprječava od vezivanja sa specifičnim receptorima u mišićnim ćelijama. Oslobađanjem testosterona od SHBG-a, osjetit ćete više nivoe slobodnog testosterona u tijelu, što može potaknuti rast mišića.

Korijen koprive također pomaže povećanju T nivoa tako što sprječava njegovu konverziju u dihidrotestosteron. Na kraju, kopriva sadrži 3,4-divanililtetrahidrofuran koji može direktno utjecati na proizvodnju testosterona.

  1. Adaptogene biljke

Sibirski ginseng

Sibirski ginseng je u potpunosti adaptogena biljka. Suprotstavlja se umoru i vraća energiju. Poznat je da jača tijelo, podiže nivo energije i ima sposobnost poboljšanja imuniteta. Sibirski ginseng također poboljšava mušku i žensku plodnost i smanjuje mušku impotenciju. Sibirski ginseng potiče zdravu funkciju materice i može biti koristan u sprječavanju ženske neplodnosti. Muškarci mogu primijetiti povećanje količine sperme. Može povećati nivo testosterona i preokrenuti neke slučajeve muške impotencije.

  1. Piperin – ekstrakt crnog papra

Piperin povećava apsorpciju i biodostupnost mnogih supstanci, uglavnom vitamina i minerala, kao što je prikazano za vitamin B6.

Piperin također blokira aktivnost citohroma 4b2 i tako povećava biodostupnost testosterona.

Dodatne informacije

Brand

Nanox

Recenzije

Još nema recenzija.


Budite prvi koji će recenzirati “Nanox Androx Q12”